Tandheelkunde module 2:

Pillar Vets 7. Tandheelkunde

Tandheelkunde module 2: Het maken van dentale röntgenfoto’s

Een goede gebitsbehandeling begint met het maken van dentale röntgenfoto’s. Sterker nog, het doen van een gebitsbehandeling zonder dentale foto’s is niet meer van deze tijd! Je wil namelijk niet alleen de kroon kunnen beoordelen, maar ook de wortels, het parodontale ligament en het alveolaire bot. Tijdens deze modules leer je de techniek om een goede foto te maken: hoe positioneer je de patiënt, het röntgenplaatje en de röntgenbuis. Na de theorie ga je zelf aan de slag met oefenen zodat je de geleerde theorie meteen in de praktijk kan brengen.

Doeldier: hond en kat

Deze lezing zal geaccrediteerd worden bij PE-Veterinair

Materiaal: fotomateriaal aangeleverd door de docent, dentale röntgenapparatuur en kadavers om het maken van foto’s op te oefenen aangeleverd door de Academy.
U ontvangt van tevoren een aantal toetsvragen. Het is de bedoeling dat u deze beantwoordt en uw antwoorden meeneemt naar het onderwijsmoment. Tijdens de bijeenkomst zullen de antwoorden worden besproken en toegelicht.

Tijd: 09.00-16.00    

Doelgroep: dierenartsen werkende bij een Evidensia praktijk die gebitsbehandelingen (gaan) uitvoeren bij hond en kat. Het wordt aanbevolen om Module 2 en 3 in hetzelfde jaar te volgen.
Instapniveau dierenarts: Dierenarts gezelschapsdieren basis & gevorderd

Kosten: €100,- excl. BTW (incl. een lunch)

 

(Approx. 0.00 €) + VAT (includes lecture, course notes, refreshments and lunch)