Praktische stralingsveiligheid en opnametechniek

Pillar Vets 2. Medische beeldvorming

Om röntgenapparatuur te mogen gebruiken, moet een dierenartspraktijk aan wettelijke eisen voldoen. Eén van deze eisen is dat de toezichthoudend medewerker stralingsbescherming  binnen een praktijk VERPLICHT nascholing volgt over stralingsveiligheid en de bijbehorende administratie. Dat klinkt saai (en is het volgens velen ook…), maar noodzakelijk. Maar wat nu als u deze verplichte stof kunt combineren met tips over opnametechniek? Om zo de kwaliteit van de röntgenfoto’s binnen uw praktijk te verbeteren?

 Deze cursus is nuttig voor alle dierenartsen die met enige regelmaat röntgenfoto’s maken. Maar gezien de wettelijk verplichting raad Evidensia de ‘toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming’  van de gezelschapsdieren praktijken (dus diegenen die verantwoordelijk zijn voor de röntgenapparatuur en bijbehorende administratie) sterk aan deze cursus te volgen. Heeft u recent andere nascholing op het gebied van stralingsbescherming gevolgd (bv. via de KNMvD of NRG) dan kunt u er ook voor kiezen deze cursus – die jaarlijks gegeven zal worden – op een later moment te volgen. Na het volgen ontvangt u een certificaat.

Docenten:
Martijn Beukers, specialist veteriniare diagnostische beeldvorming, Dipl ECVDI
Anke Wassink, coördinerend deskundige stralingsbescherming en radiodiagnostisch laborant, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht
Stefan Willemsen, coördinerend deskundige stralingsbescherming, Radcon

Doelgroep: dierenartsen gezelschapsdieren werkende bij een Evidensia praktijk en minimaal 5 jaar afgestudeerd.

Kosten: €70,00 excl. BTW (inclusief een maaltijd)

No open course dates

You can’t book this course because the deadline for the latest course date has passed already. You can send us an email if you are interested in this course so we can let you know when there is a new course date planned!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.